الأحد، 16 مارس 2014

Tre års dagen av kriget i Syrien





Kära vänner,

Tre år av krig som har medfört massa tragedin och elände och nu börjar det fjärde året.  Över 200 000 människor har mist livet, dubbelt så många har skador av bestående art och Flyktingsituation betraktas som en av de värsta i modern tid. Fjärde året utan att se det lilla minsta ljus glimta i slutet av den mörka tunneln.

Tack vare omvärldens passivitet gentemot konflikten i Syrien är Regimen fortfarande stark och al asaad vill kandidera för 7 år till som president över ett sargande och sönderfallande land, med mer än 60 % av totalt förstörd infrastruktur och halva befolkningen på flykt .
 Trots allt finns de som fortfarande tror på en politisk lösning för problemet, men detta är inte verklighetsförankrat, vi Syrier vet att det bara finns ett klart språk som denna regim förstår och det är vapenspråket.  Men det räcker inte att man vänder sig till de regionala aktörerna för att beväpna oppositionen ännu mer, för att detta betyder enbart förlängning av det blodiga kriget och inte någon lösning på sikt för konflikten. Så länge Ryssland och Iran i sin tur stödjer regimen med tungvapen och ammunition kommer dödandet bara att fortsätta .
Syrien är en del av det internationella samfundet och omvärlden kan inte stå som åskådare för evigt.
Förr eller senare finns det bara ett sätt at stoppa blodbadet och avsluta det fruktansvärda mänskliga lidandet och det är att de så kallade fria världens länder  ingriper militärt med eller utan FN mandat för att skydda miljontala civila syriska befolkningen vilket mer än hälften är kvinnor och barn .
För att implementera fred måste en internationell fredsbevarande styrka bevaka politisk övrgång som sedan kan leda till ett fritt val där syriska folket med alla sina etniciteter kan vara med och bestämma vilket form av styre  de vill ha i sitt land.
Förr eller senare kommer det militära ingripandet vara det enda  alternativet och ju snabbare det sker ju mer liv kommer att sparas.



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق