الأحد، 18 مارس 2012



Hyckleri i världspolitiken

 I dag  har det passerat över 12 månder, sedan det syriska folket gick ut på gatorna, för att protestera mot Al Assad regimen. Fredliga demonstrationer har bemötts av regimens  totala brutalitet.  Dess dagliga massakrer har hittills krävt över 11000 dödsoffer, och siffrorna på skadade och fänglsade, är minst tre gångar så stora.  Utöver det beräknas ungefär en kvarts miljon människor, ha flytt sina hem.

Det syriska folket har levt under baathregimens, och Al Assad klanens förtryck i 42 år. Nu får det vara nog. Vi måste få ett slut på den fruktansvärda  och hänsynslösa grymheten  av regimen, mot den syriska befolkningen. Vi måste stå upp för folkets legendariska mod, att offra sitt liv för det fria ordet ,och deras strävande efter frihet , demokrati, och social rättvisa.

Folk i hela den fria världen, måste visa sin solidaritet och sympati,  med deras kamp för att störta det blodiga diktatures  regimen.

För 24 år sedan bombade Iraks diktatur , den civila befolkningen i den kurdiska staden Halbaja i irakiska kurdistan,  med biologiska och kemiska gifter, som  dödade över 6000 människor. Minst lika många skadades. Omvärlden agerade aldrig. Först efter att Saddam Hussein invaderade Kuwait  ett par år senare, ingrep omvärden militärt. Idag efter 24 år drivs  världspolitiken fortfarande av  stort hyckleri, och politiska intressen som sätts före människovärde.

Vår utrikesminster Carl Bildt, frågades angående svenska ambassaden i Damaskus, om han avsåg att följa några de europiska ländernas exempel, och kalla hem den svenska ambassadören från Syrien. Ministerns svar blev ,att ambassaden i Syrien är våra ögon och öron i Syrien.

Om vi tänker på ett ömsesidigt sätt, är den Syriska ambassaden i Stockholm , regimens  ögon och öron i Sverige.  Vi som är av syrisk påbrå ,vill inte att ha Bashar Al Assads öron och ögon på oss här i Sverige.






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق